bior tak lekang dek panas

apo nak jadi, jadila.. den tak kiro.. den nak jugak guna loghat N9 biorpun den ni anak Jawa lahir kek Kuching tapi dibosarkan di Johor. den bersyukur ngan segalo kurniaan Allah pado den. semoga Allah makbulkan satu yo permintaan den.. "golongkanlah aku dalam golongan yang sedikit itu ya Allah" aminnnn

Sunday, December 11, 2011

terlalu lama aku tinggalkan kamu

Assalamualaikum buat diriku dan buat yang sudi membaca blog ku ini.

Sudah beberapa minggu sebenarnya aku berhajat nak update blog ni. Tapi memanjang aje sibuk. Kalau tak sibuk dengan kerja, sibuk dengan urusan rumah. Kalau tak sibuk apa pun, sibuk membuang masa hahaha.

Kadang-kadang aku terfikir, kalaulah aku tiada lagi di dunia ini.. apakah nasib blog ini agaknya ya? Semoga aku sempat mendelete dan memadamkannya terlebih dahulu. Aku tidak mahu meninggalkan apa-apa kesan atau jejak yang boleh membawa lagha kepada orang yang membaca tulisan aku ni. Susah aku nak menjawab dengan malaikat dalam kubur. Lainlah kalau blog ini sudah benar-benar aku mantapkan dengan pengisian ilmu yang boleh dikongsi dengan orang lain. Masa itu biarpun tubuh aku sudah hancur luluh dimakan ulat dalam tanah namun aku tetap mendapat saluran pahala hasil penulisan aku yang membawa kebaikan kepada orang lain. DAN itulah AZAM aku..... INGIN MENULIS SESUATU YANG BERMANFAAT. INSYA ALLAH.

No comments:

Post a Comment